Menu
Tablet menu

Деца от четири общини се обучават в Училище за природа в с. Влахи

Над 350 ученици 4 - 6 клас от 8 училища на територията на общините Струмяни, Кресна, Сандански и Симитли се обучават в Училище за природа в рамките на април и май 2014 г. За малките природолюбители се организират образователни посещения в Училището, като в тази дейност са включени ръководителят „Интерпретативни и интерактивни образователни програми" и експертът „Работа с деца и доброволци”. Учениците, които посещават село Влахи, имат възможност да експериментират със знания „за природата в природата", екологичните и образователни занимателни програми, както и да се включат в опознавателни екскурзии на територията на НП „Пирин", образователно-информационни програми с фокус върху занимания, промотиращи опазването на околната среда и върху демонстрирането на различни природосъобразани практики, както и върху придобиването на знания за природоопазването и екологията. Заниманията с деца и младежи целят да стимулират и мотивират децата и младежите да повишат своята осъзнатост по въпросите на опазването на околната среда.

На 17 май, събота, на образователно посещение в Училището са децата от СОУ „Св.Паисий Хилендарски", с. Микрево, община Струмяни и Първо ОУ „Св. Климент Охридски", Сандански. На 18 и 31 май ще бъдат обучавани отново учениците от Първо ОУ „Св. Климент Охридски", Сандански

Посещенията на ученици са част от плана за дейности по проект „Училище за устойчиво бъдеще", финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2007-2014.

Фондация „Училище за природата-устойчиво в природата и в мрежата” работи основно в Югозападна България, като основната мисия е свързана с провеждане на екологично образование за всички. От 2003 г. Сдружение Си Ви Ес - България от 2003 г. работи по дългосрочна инициатива за изграждане на екологичен, демонстрационен и образователен център в село Влахи – единственият такъв на територията на Югозападна България.

Оценете
(0 гласа)

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

нагоре
  • 1
  • 2
  • 3
Нека да е лято!

Нека да е лято!

Четвъртък, 21 Юни 2018

За магията и майсторлъка да правиш ножове…

За магията и майсторлъка да…

Понеделник, 18 Юни 2018

Търсене

Login or Register